miércoles, 12 de diciembre de 2012

Mengem fruita

Tots sabem que és de suma importància que els nens mengin fruites i verdures; és per això que presentem aquesta narració, amb l'ànim de facilitar-vos les tasques...!!!

El Drac Flameta

Vet aquí una vegada que, en un clar de bosc, hi havia el drac Flameta. En flameta era un petit drac molt llest i eixerit, però, sabeu què...??? El pobre Flameta estava molt trist, per que encara no podia tirar foc per la boca...!!!
Això sí, el molt trapella no volia de cap manera tastar la fruita...!!!
Un dia, tot el bosc anava ben atrafegat, doncs preparaven la festa de la benvinguda a la primavera i... sabeu que havia de fer en Flameta...???. Encendre la torxa d'inici de la festa. I, si, si, en Flameta va agafar aire, va fer una bona bufada: BFFF...!!!, però res, no sortia cap flama... En Flameta va provar-ho fins a tres cops, però no hi havia manera, estava massa dèbil per fer foc.
El sr. Mussol, que era molt savi i s'ho havia mirat tot de l'arbre estant, va dir:
- “Ai Flameta Flameta,
no seràs pas un drac forçut,
si no tastes la fruiteta”.
Sí senyor, això és el que en Flameta havia de fer: tastar la fruita, que porta moltes vitamines i fa ser fort i valent.!
El seu amic, el gatet Carícies, li va portar un bol de maduixes:
-”Té, Flameta,
tasta una maduixeta.!”
En Flameta la va tastar, i... Va agafar tanta força, que a la primera bufada: BFFF...!!!, ja li va sortir una flama ben potent. A les hores, el petit drac va estar tan i tan content, que va córrer a abraçar el seu amiguet, el gatet Carícies, i també al sr. Mussol, que li havia donat tan bon consell.
I sabeu què, nois...??? En Flameta va descobrir què, desprès de tot, la fruita és ben bona de gust !.
I vet aquí un gat, vet aquí un gos,
En flameta és un drac ben content, fort i vigorós!.

Laura Suari Recto.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario